fbpx
Beneficiile implanturilor dentare

Beneficiile și avantajele implanturilor dentare. De ce să optezi pentru această metodă de recuperare a frumuseții zâmbetului?

Beneficiile implanturilor dentare

În ziua de azi, pentru majoritatea persoanelor care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți naturali, un tratament cu implanturi dentare reprezintă cea mai bună și mai sigură metodă de recuperare a frumuseții zâmbetului.

Implanturile dentare se bazează pe o înaltă tehnologie de înlocuire a dinților naturali și reprezintă niște dispozitive medicale care imită perfect structura dinților umani. Când optezi pentru un tratament cu implant dentar, o „rădăcină” de titan este introdusă direct în osul mandibulei sau maxilarului tău și este folosită ulterior pentru a susține o coroană, o punte sau o proteză. Implanturile dentare arată, se simt și funcționează exact ca dinții naturali și pot rezista toată viața dacă le îngriești corespunzător.

Tehnologia implanturilor dentare s-a transformat într-o soluție de ultimă generație pentru înlocuirea dinților datorită avantajelor sale față de tratamentele anterioare. Cu inovațiile moderne din stomatologie, în ziua de azi majoritatea pacienților pot beneficia de tratamentele cu implanturi dentare – chiar și unii din cei cărora li s-a spus anterior că nu sunt candidați ideali pentru astfel de tratamente.

Beneficiile implanturilor dentare

Cui se potrivește un tratament cu implanturi dentare?

Dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă ori ai dinți ciobiți sau cariați care nu mai pot fi salvați prin tratamente stomatologice tradiționale, atunci implanturile dentare ar putea fi răspunsul la oricare din aceste probleme ale tale. De asemenea, și dacă porți proteză și nu te mai înțelegi bine cu ea, tot implanturile dentare sunt cele care te-ar putea să scapi de disconfort.

În trecut, pacienții cu insuficientă osoasă sau cei care sufereau de anumite afecțiuni medicale ori care aveau anumite obiceiuri nesănătoase, nu erau considerați candidați ideali pentru implanturi. Dar progresele în diagnosticare, precum și modernizarea tehnicilor de reconstrucție osoasă au făcut ca majoritatea pacienților să poată beneficia cu succes de tratamente cu implanturi dentare.

Beneficiile și avantajele implanturilor dentare

Beneficiile și avantajele implanturilor dentare

Beneficiile implanturilor dentare

Implanturile dentare se comporta la fel ca dinții naturali

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui implant dentar este că redă pe deplin puterea de a mesteca alimentele. După ce au beneficiat de un astfel de tratament stomatologic, majoritatea pacienților nici măcar nu mai pot face diferența dintre dinții lor naturali și cei implantați. Ei pot să mănânce cu dinții implantați la fel ca și cu cei naturali, iar pentru îngrijirea lor pot folosi o periuță de dinți, pastă și ață dentară, exact la fel ca și cum ar proceda și dacă nu ar avea niciun implant dentar.

Implanturile dentare pot rezista o viață întreagă

În timp ce o punte dentară poate rezista doar aproximativ 10 ani, implanturile dentare pot rezista cu succes toată viața. Implantul este realizat din titan și se fixează în osul maxilarului la fel ca rădăcina unui dinte natural. De asemenea, este biocompatibil cu organismul omului, ceea ce înseamnă că nu este deloc toxic și nu există șansa de a fi respins de organism. Cu alte cuvinte, este la fel ca oricare din ceilalți dinți ai tăi, doar că mai puternic.

Implanturile dentare previn pierderea osoasă

Pierderea osoasă este un fenomen care apare în maxilar atunci când nu există rădăcini dentare (sau implanturi) care să susține osul maxilarului, asupra căruia se exercită presiune ori de câte ori ne hrănim.

Acolo unde nu există dinți, osul maxilarului din spațiul gol se deteriorează din cauza lipsei de suport. După pierderea unui dinte, dacă în spațiul gol nu se inserează niciun implant, atunci osul își pierde aproximativ 25% din volum, iar pierderea osoasă nu se oprește aici, ci continuă de-a lungul anilor.

Protezele dentare pot chiar accelera chiar și mai mult pierderea osoasă. Ele se slăbesc odată cu trecerea timpului și se freacă de os, uzându-l treptat. Dar implanturile dentare pe de altă parte, deoarece înlocuiesc atât rădăcina dintelui natural, cât și dintele propriu-zis, oferă oaselor susținerea necesară, precum și protecția de care acestea au nevoie pentru a se menține sănătoase.

Implanturile dentare previn pierderea osoasă

Beneficiile implanturilor dentare

Implanturile dentare te feresc și de bolile gingivale

Un dinte lipsă poate acționa ca o capcană pentru alimente și bacterii și poate duce la boli ale gingiilor. Dar pentru că astupă spațiul lipsă, implanturile dentare te feresc și de această problemă stomatologică.

Articol: Beneficiile implanturilor dentare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top
Cabinet Stomatologic
Plătește cu
Criptomonede

Pe lângă multe alte avantaje pe care le oferă pacienților săi, Dr. Goodie este unul dintre singurele cabinete stomatologice din România unde poți plăti serviciile medicale în criptomonede.