fbpx
Fațete Dentare

6 Lucruri pe care probabil nu le știai despre fațetele dentare

Fațete Dentare

Cu siguranță nu este prima oară când auzi despre fațete dentare dacă ai ajuns să citești acest articol și vrei să afli mai multe informații despre acest tratament medical pentru a putea obține zâmbetul la care ai visat dintotdeauna. Ceea ce trebuie să știi în primul rând despre fațetele dentare este faptul că ele reprezintă o metodă de restaurare care presupune acoperirea suprafeței vizibile a dinților.

De obicei, fațetele se realizează din porțelan sau rășini speciale, ceea ce le face să arate la fel ca niște dinți naturali, dar și să aibă o rezistență sporită.

Cel mai comun motiv pentru care pacienții cabinetelor stomatologice din întreaga lume investesc în fațete dentare este aspectul lor. Dar există și alte avantaje pe care le poți obține dacă apelezi la fațete dentare, cum ar fi corectarea unei probleme de mușcătură.

Există nenumărate lucruri pe care ar fi bine să le cunoști despre fațetele dentare dacă dorești să optezi pentru astfel de dispozitive medicale ca să îmbunătățești aspectul și funcționalitatea danturii tale, iar pe cele mai importante 6 dintre ele le-am adunat pentru tine în lista următoare.

Fațete Dentare

6 Lucruri bune de știut despre fațetele dentare

6 Lucruri bune de știut despre fațetele dentare

#1 Modul de funcționare al fațetelor dentare

Fațetele dentare se lipesc direct pe partea frontală a dinților, schimbându-le acestora forma și culoarea. Ele sunt foarte subțiri și se simt foarte natural odată fixate pe dinți. Din punct de vedere estetic, ele fac dinții să pară mai drepți, mai albi și mai frumoși.

#2 Prețul fațetelor dentare

Fațetele dentare sunt foarte populare la momentul de față și nici nu costă foarte mult. Dacă ar fi să le comparăm cu implanturile dentare de exemplu, sunt mai convenabile și mai puțin invazive. Fațetele dentare se pot aplica în doar două vizite la medicul stomatolog. În prima vizită se fac pregătirile necesare și în cea de-a doua se plasează.

#3 Poți pune fațete dentare pe dinți prea mici sau prea mari?

În principiu, fațetele dentare se pot plasa pe orice fel de dinți, chiar dacă sunt mai mici sau mari decât media, daă au formă pătrățoasă sau dacă sunt pătați. Iar rezultatul este de fiecare dată același: dinți cu un aspect perfect, atât din punct de vedere al formei, cât și al culorii.

Prețul fațetelor dentare

#4 Poți corecta alinierea dinților cu fațete dentare?

Fațetele dentare se pot aplica chiar și pe dinții care nu sunt perfect drepți. Mai multe detalii despre cazul tău particular îți poate spune doar medicul stomatolog după o evaluare corespunzătoare. Dar cu pregătirea necesară, prin fațete dentare se poate corecta și alinierea dinților.

#5 Durează procedura de punere a fațetelor dentare?

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, este necesar să faci două vizite la cabinetul stomatologic dacă dorești să-ți pui fațete dentare. În prima vizită medicul stomatolog va curăța și va pregăti dinții pentru procedura de aplicare a fațetelor dentare luând amprente și trimițându-le mai departe la un laborator care va crea niște fațete dentare speciale pentru tine. Același lucru se întâmplă și atunci când ai nevoie de coroane dentare.

În cea de-a doua vizită la cabinetul stomatologic, medicul dentist lipește fațetele dentare. Acest proces durează mai puțin de 60 de minute și odată ce fațetele dentare au fost lipite pe dinții tăi, vei obține un zâmbet absolut perfect.

#6 Trebuie să-ți schimbi stilul de viață dacă optezi pentru fațete dentare?

În principiu, nu trebuie să-ți schimbi stilul de viață pe care îl aveai înainte dacă optezi pentru fațete dentare. Fațetele dentare te vor ajuta să obții dinți absolut perfecți indiferent de vârsta pe care o ai sau de stilul de viață pe care ți l-ai format. Poți să mănânci ca înainte sau să te delectezi cu băuturile preferate chiar dacă îți pui fațete dentare. De asemenea, nu trebuie să schimbi nimic nici în rutina de îngrijire a danturii. Periuța de dinți, pasta și apa de gură vor rămâne în continuare cei mai buni aliați ai tăi pentru o igienă orală optimă și un zâmbet frumos și sănătos.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top
Cabinet Stomatologic
Plătește cu
Criptomonede

Pe lângă multe alte avantaje pe care le oferă pacienților săi, Dr. Goodie este unul dintre singurele cabinete stomatologice din România unde poți plăti serviciile medicale în criptomonede.