fbpx
Ți-e frică de stomatolog. Află din acest articol dacă te numeri printre persoanele care au această fobie

Ți-e frică de stomatolog? Află din acest articol dacă te numeri printre persoanele care au această fobie

Pentru mulți dintre noi chiar și auzul cuvântului stomatolog provoacă un sentiment de disconfort și neliniște. Imaginea unui cabinet complet alb, cu un scaun pe care te simți neputincios, la mâna unui doctor care folosește tot felul de aparate care scot un zgomot puternic, ascuțit, este mai mult decât sufiicient pentru aceștia pentru a simți fiori pe șira spinării.

Frica de medicul stomatolog se numește odontofobie și determină o teamă profundă chiar și de o simplă vizită la cabinet. Iar dacă amâni în mod inexplicabil, fără a avea motive serioase mersul la stomatolog, s-ar putea ca și tu să suferi de această fobie.

Cine sunt persoanele predispuse către odontofobie?

În general, persoanele care au o teamă nejustificată de medicul stomatolog sunt cele care suferă de o sensibilitate dentară ridicată sau care au suferit intervenții chirurgicale complexe, care au necesitat o perioadă lungă pentru a se vindeca și au determinat și apariția unor dureri intense.

În cazul persoanelor cu sensibilitate dentară, durerea apare în general în momentul consumului unor alimente prea reci sau prea fierbinți, ori prea dulci, sărate ori acre. Există persoane care suferă de durere dentară și atunci când temperaturile de afară ating valori extreme.

Cine sunt persoanele predispuse către odontofobie

Durerea mai poate apărea și în mod spontan, în urma unui accident din timpul hrănirii sau după un tratament stomatologic foarte intruziv.

Cum se poate elimina odontofobia?

Odontofobia se poate elimina prin mai multe metode:

  • imaginarea celui mai groaznic scenariu

Gândește-te care este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla la dentist? Imaginează-ți acest scenariu și atunci totul va fi mult mai simplu.

  • documentarea tratamentului pe care urmează să-l suferi

Există o mulțime de surse de documentare de unde poți afla tot ce urmează să ți se întâmple în cadrul unui cabinet stomatologic în funcție de afecțiunea de care suferi. Sau, mai bine, poți merge la un cabinet stomatologic și cere acolo explicațiile necesare.

  • programarea unor vizite mai dese la dentist

Dacă mergi mai des la dentist, atunci vei preîntâmpina problemele medicale înainte ca acestea să se agraveze și să determine apariția unei dureri cu adevărat de temut.

Alte motive pentru care mulți oameni amână mersul la stomatolog?

Metodele da plată

Chiar și în ziua de azi, o mulțime de cabinete stomatologice refuză pacienților lor orice alte metode de plată cu excepția plăților cash. Dar, în concordanță cu vremurile, o mulțime de persoane preferă să plătească orice, inclusiv serviciile medicale, cu cardul sau cu criptomonede. De aceea, dacă eviți mersul la dentist deoarece cauți un cabinet stomatologic cu plată în criptomonede sau card, asta nu înseamnă că ai fobie de dentist, ci doar că nu ai găsit încă un cabinet stomatologic care să-ți îndeplinească toate așteptările.

Disponibilitatea

Dacă lucrezi de luni până vineri, de dimineața până seara, poate fi destul de greu să găsești un cabinet stomatologic deschis atunci când ai nevoie de el. Dar să știi că există și cabinete altfel, cabinete care stau la dispoziția pacienților lor exact atunci când ei au nevoie de servicii medicale profesionale.

Experiențele anterioare

Există persoane care nu merg la stomatolog din cauza unor experiențe neplăcute pe care le-au avut în trecut. Acestora nu le era teamă de stomatolog înainte de o vizită mai puțin fericită în care nu au fost tratate așa cum meritau sau după care s-au ales cu tratamente stomatologice neprofesionale, care au agravat niște probleme deja existente, în loc să le rezolve. De exemplu, știai că în majoritatea cazurilor, pacienții care au nevoie de adiție osoasă pentru efectuarea unui implant necesită acest tip de tratament pentru că au amânat prea mult mersul la dentist după o extracție dentară și osul în care era dintele natural s-a atrofiat?

Indiferent dacă suferi de odontofobie sau amâni mersul la dentist din alte motive, ca cele enumerate de noi aici, soluția este una singură: o vizită la un cabinet stomatologic în care poți avea deplină încredere.

În cadrul cabinetului Dr. Goodie satisfacția pacienților este cel mai important lucru după efectuarea calitatea serviciilor medicale oferite și din acest motiv persoanele care apelează la acest cabinet stomatologic au parte de experiențe din cele mai bune.

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top
Cabinet Stomatologic
Plătește cu
Criptomonede

Pe lângă multe alte avantaje pe care le oferă pacienților săi, Dr. Goodie este unul dintre singurele cabinete stomatologice din România unde poți plăti serviciile medicale în criptomonede.