Extracție dentară

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre extracțiile dentare

Extracție dentară

O extracție dentară poate fi necesară din mai multe motive, inclusiv cazuri grave de deteriorare sau carii. Extracțiile dentare sunt una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice și pot elimina cu succes bacteriile, îmbunătățind astfel și sănătatea orală generală.

Ce este o extracție dentară?

Extracția dentară este o procedură stomatologică în timpul căreia un dinte natural este complet îndepărtat din alveolele sale.

extracție dentară?

Când se recomandă extracția dentară?

Medicii stomatologi preferă în general să salveze dinții naturali ori de câte ori este posibil. Dar uneori, alte metode de restaurare – cum ar fi obturațiile dentare sau coroanele dentare – nu sunt suficiente sau posibil de realizat. Dacă un dinte a fost grav deteriorat, dincolo de punctul în care se mai poate salva, atunci trebuie să fie numaidecât îndepărtat. Un medic stomatolog poate recomanda pacienților săi extracții dentare dacă:

  • au carii dentare severe;
  • au dinți fracturați;
  • au dinți prea înghesuiți;
  • suferă de boli severe ale dinților
  • au suferit leziuni dentare grave.

extracție dentară?

Cine efectuează extracțiile dentare?

În cadrul unui cabinet stomatologic extracțiile dentare sunt efectuate de medici stomatologi generaliști sau chirurgi ori medici stomatologi specializați în parodontologie. În timp ce medicii stomatologi generaliști efectuează o mulțime de extracții, cazurile mai complexe sunt de obicei trimise la chirurgi bucali sau medicii stomatologi parodontiști.

Ce este o extracție dentară

extracție dentară?

Ce se întâmplă înainte de extracția unui dinte?

Înainte de a efectua o operație de extracție, medicul stomatolog evaluează dintele afectat și gingia din jurul său. De asemenea, specialistul va efectua și radiografii dentare pentru a verifica condiția osului în care este fixat dintele afectat și pentru a determina amploarea leziunilor. Ca pacient, trebuie să te asiguri că spui medicului tău dentist despre toate medicamentele, vitaminele sau suplimentele alimentare pe care le administrezi pentru ca acțiunea vreunuia din acestea să nu determine apariția unor complicații în timpul operației de extracție. Odată ce toate aceste informații sunt puse la punct, medicul stomatolog îți prezintă mai desparte opțiunile de tratament și sedare pentru că, fiind vorba de o intervenție chirurgicală, extracția se va efectua sub anestezie locală.

extracție dentară?

Ce se întâmplă în timpul unei extracției dentare?

În timpul unei operații de extracție dentară, în primul rând, se administrează un anestezic local pentru amorțirea rădăcinii dintelui afectat și a țesutului gingival din jurul său. Apoi, folosind instrumente stomatologice specializate, medicul dentist slăbește ușor dintele și îl scoate cu atenție din alveolele sale.

Uneori, s-ar putea ca medicul dentist să fie nevoit să facă incizii în gingii pentru a putea accesa dintele – mai ales dacă este vorba de un dinte puternic cariat sau care s-a rupt fix la nivelul gingiei. Odată ce dintele este îndepărtat, locul din care dintele a fost extras se curăță și se dezinfectează. În unele cazuri, medicul dentist poate plasa și o grefă osoasă dentară, care ajută la prevenirea pierderii osoase de la nivelul maxilarului. În cele din urmă, pot fi necesare și cusături pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare.

Ce se întâmplă după o extracție dentară?

Când procedura este finalizată, medicul dentist va plasa o bucată de tifon peste locul extracției și îți vă cere să închizi cu putere gura. Acest lucru ajută la oprirea sângerării prin formarea unui mic cheag de sânge. (Coagularea este un aspect normal al recuperării. Ea grăbește vindecarea și reduce riscul de infecție.) Tifonul se poate scoate odată ce sângerarea s-a oprit s-au a încetinit suficient. Este posibil să observi sângerări ușoare chiar și pe parcursul a 24 de ore după extracție.

extracție dentară?

Care sunt avantajele extracției unui dinte​

Care sunt avantajele extracției unui dinte?

Extracția dentară oferă o serie de beneficii. Cel mai important avantaj al său este faptul că reduce bacteriile dăunătoare care pot deteriora dinții și gingiile. Lăsat netratat, un dinte cariat sau deteriorat poate face ravagii zâmbetului tău, provocând un efect domino al problemelor de sănătate orală. Pe de altă parte, îndepărtarea dintelui afectat îți oferă o nouă șansă pentru o sănătate orală optimă. În plus, o extracție dentară poate ajuta și la ameliorarea durerilor dentare aproape imediat după efectuarea ei – mai ales dacă este vorba de un dinte foarte ciobit sau infectat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top